شرایط اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و همینطور حمایتهای دولت کانادا از افراد مهاجر، موجب شده عده زیادی قصد مهاجرت و اخذ ویزای اقامت دائم کانادا را داشته باشند. همانطور که میدانید این کشور دارای برنامههای متعدد مهاجرتی است که ویزای استارتاپ کانادا، یکی از آنها میباشد. متأسفانه تبلیغات فراوانی که در تعارض با واقعیتهای این شیوه مهاجرتی است، باعث شده معایب ویزای استارتاپ کانادا، کمتر مورد توجه قرار بگیرد.
از این رو، اگر ایدهای نوآورانهای دارید که علاوه بر توانایی بالا در ارائه ایده میتوانید در کانادا نیز سرمایه گذار جذب کنید؛ نسبت به شرکت در این برنامه مهاجرتی اقدام کنید. اما پیش از آن بهتر است با زوایای پنهان و حتی معایب ویزای استارتاپ کانادا بیشتر آشنا شوید.
اگر برای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ مصمم هستید و تمایل دارید راجع به مشکلات این مسیر بدانید؛ تا انتهای این مطلب از ویزا پلنر همراه ما باشید.
همین ابتدا باید بگوییم که برنامه استارتاپ کانادا، با دیگر برنامههای مهاجرتی آن کاملا متفاوت است و شرایط خاص خود را دارد. از این رو پیش از هرگونه اقدامی در این مسیر، لازم است با وکلا و مشاوران متخصص در امور مهاجرتی مشورت کرده و اطلاعات صحیح را دریافت کنید.
البته هدف ما از نوشتن این مطلب، رد ویزای استارتاپ کانادا نیست و قصد داریم با اشاره به ناگفتههای این برنامه، بی جهت هزینههای گزافی نپردازید. تصور اکثر مردم از ویزای استارتاپ کانادا، براساس تبلیغات شکل گرفته و متأسفانه این تبلیغات مطالب واقعی را بیان نمیکنند.
با این حال، اگر در تبلیغی مشاهده کردید که اخذ ویزا از این راه را قطعی، تضمینی و موفقیت آمیز میدانند؛ حتما به صحت آن تردید کنید. برخی از مؤسسات مهاجرتی در این زمینه ادعا میکنند که با مسئولین و مجریان این برنامه در ارتباط هستند و به سرعت امور مهاجرتی شما را سروسامان میدهند. این در حالی است که آنها هیچگاه چهره افراد شکست خورده و متضرر را به شما نشان نمیدهند تا بتوانند پول بیشتری به جیب بزنند.
به طور کلی معایب استارتاپ کانادا عبارتند از:
مطلب مرتبط: استارتاپ ویزای کانادا
یکی از ویژگیهای کمتر گفته شده این ویزا، این است که تمام افراد معرفی شده باید در لیست واجدین شرایط قرار بگیرند. یعنی اگر تیم 5 نفرهای برای ایده خلاقانه خود دارید و همراه آنان باید مهاجرت کنید؛ تمام این 5 نفر بایستی دارای صلاحیتهای لازم همچون سن، تسلط بر زبان انگلیسی و… باشند. در غیر این صورت کل تیم معرفی شده، ریجکت شده و هیج یک از شما نمیتوانید ویزای استارتاپ کانادا را دریافت کنید.
بنابراین، باید اعضاء تیم به لحاظ مالی نیز دارای شرایط لازم باشند و بدون تردید، ساختن تیمی که تمام اعضا آن واجد شرایط باشند، کار بسیار دشواری است. از سوی دیگر، مشخص نکردن موجودیت حقوقی مستقل برای اعضاء تیم استارتاپی، باعث میشود افراد پس از صرف ماهها وقت و هزینههای بسیار زیاد، شانس خود را از دست دهند. چنین وضعیتی برای افراد مبتکر و خلاق بسیار آسیبزا خواهد بود.
به منظور اخذ مجوز اقامت دائم پس از مطرح کردن ایده خود، بایستی حمایت برخی از سازمانهای کانادا را نیز بدست آورید. در واقع، دولت کانادا با هدف حمایت از استارتاپها 3 سازمان زیر را به افراد معرفی میکند:
هرکدام از این 3 سازمان حمایتی، فرایندهای خاص خود را برای بررسی و تأیید نهایی ایده شما دارند. به این منظور، باید با هر یک از سازمانهای گفته شده وارد مذاکره شده و موافقت آنها را دریافت کنید. اگر هرکدام از آنها به ارزشمند بودن ایده شما رأی مثبت دهند؛ یک نامه حمایتی (letter of support) برایتان ارسال میکنند.
در اختیار داشتن نامه حمایتی در کنار سایر مدارک، برای پذیرش شما بسیار مهم است. نکته مهم این است سازمانهایی که نام بردیم به راحتی چنین نامهای را در اختیار صاحبان ایده قرار نداده و در نتیجه نمیتوان سرمایه لازم برای راه اندازی استارتاپ در کانادا را بدست آورد.
جالب است بدانید هدف اصلی در ارائه ویزای استارتاپ کانادا، سرمایه گذاری واقعی در کسب و کارهای مختلف است و به همین دلیل، میتوان آن را ویزای کار نیز نامید. دقیقا به این علت که هدف از ویزای استارتاپ، راه اندازی یک بیزنس واقعی و سودده است، پذیرفته شدن در آن نیز کار سختی است. چرا که بسیاری از ایدهها قابلیت سرمایه گذاری ندارند و یا آنقدرها برای کشور کانادا سودآور نیستند که دولت این کشور از آن حمایت کند. از این رو، احتمال قبولی در این برنامه مهاجرتی بسیار پایین است.
کانادا، نام پر آوازهای است که این روزها افراد زیادی را به سمت خود میکشد. فارغ از اینکه برای مهاجرت باید به شرایط اخذ ویزا دقت کنید؛ حتما به مسافت طولانی میان ایران و کانادا نیز بیندیشید.
کانادا با قرار گرفتن در قاره آمریکا، مسافت بسیار زیادی با ایران دارد و برای هر بار رفت و برگشت، باید چند روزی زمان بگذارید. این موضوع برای افرادی که علاوه بر کار خود در ایران نیز دارای بیزنس فعال بوده و ناچارند هر سال چندین بار بین ایران و کانادا در رفت و آمد باشند، بسیار حائز اهمیت است.
ما در این مطلب از ویزا پلنر، به معایب ویزای استارتاپ کانادا پرداخته و گفتیم که طی چند سال اخیر، افراد زیادی برای این برنامه مهاجرتی اقدام کرده و علیرغم صرف هزینه و زمان فراوان، موفق به اخذ اقامت کانادا نشده اند.
از سوی دیگر، بازار دریافت اقامت کانادا از طریق برنامه استارتاپ بسیار داغ است و متأسفانه افراد زیادی به همین منظور اقدام به خرید ایده و یا یک کسب و کار صوری میکنند. این در حالی است که تأیید بیزنس پلن و ایده در کانادا بسیار دشوار است و فرایند پیچیدهای دارد.
برخی از افراد کلاهبردار یا مؤسسات مهاجرتی نامعتبر، با نشان دادن آمار و تعداد پروندههای سابمیت شده ویزای استارتاپ کانادا، موفق میشوند متقاضیان مهاجرت را فریب دهند. در واقع، آنها هیچ گاه تعداد پروندههای اپرو (approve) از طریق ویزای استارتاپ کانادا را به متقاضیان نشان نمیدهند. زیرا تعداد پروندههای پذیرفته شده در این برنامه مهاجرتی بسیار پایین است و ما در این مطلب به علل آن اشاره کردیم.
وکلا و مشاوران باتجربه ویزا پلنر، همراه و پاسخگوی سؤالات شما هستند. چنانچه در رابطه با موضوع این مقاله پرسشی دارید آن را با ما در میان بگذارید.