یکی از چالشهای که به هنگام مهاجرت بسیاری از افراد با آن مواجه هستند دور از خانواده است. موضوع دوری و ترک خانواده مسئله کوچکی نبوده و در برخی موارد بسیاری افراد با وجود شرایط بسیار عالی برای مهاجرت از این مهم امتناع میکنند. آیا شرایطی وجود ندارد خانواده این افراد بتوانند آنها را در کشورهای دیگر همراهی کنند؟ کانادا به دلایل مختلفی اعم از شرایط اقتصادی و دیگر موارد این چنینی یکی از اصلیترین کشورها برای مهاجرت افراد است. این کشور محبوب و مهاجر پذیر برای حل این چالش راهحلی تحت عنوان ویزای همراه کانادا ارائه داده است.
فرد مهاجری که قصد مهاجرت به کشور دیگری را دارد، اگر مجرد باشد دوری از خانواده امری سخت و چالش برانگیز است اما اگر دارای همسر و فرزند باشد، امر مهاجرت با مشکلات بیشتری مواجه شده و در برخی موارد غیرممکن میشود. حال تصور کنید کشور مقصد کانادا باشد، دوری از ایران و خانواده از یک طرف و چالشهای مانند برقراری ارتباط با دیگران و هماهنگی با فرهنگهای جدید از طرف دیگر جز مواردی بوده که سبب ایجاد مشکلات متعدد روحی و جسمی میشود. ویزای همراه کانادا برای بر طرفسازی این چنین مشکلاتی ایجاد شده تا مهاجرین بتوانند اعضای خانواده خود را نیز همراهی کنند. این ویزای همراه شامل ویزای تحصیلی و کاری است.
از جمله ویزاهای که به خانوادههای فرد در حال تحصیل این امکان را میدهد تا با خیالی آسوده و در تمام مراحل تحصیل در کنار فرزند خود بوده و آن راه همراهی کند ویزای همراه تحصیلی است. این امر سبب میشود تا خانواده از شرایط تحصیلی فرزند خود آگاه باشند. ویزای همراه تحصیلی کانادا به دو دسته مختلف تقسیم بندی میشود. این دو دسته شامل ویزای همراه دانشجویی کانادا و ویزای همراه دانشآموزی کانادا است.
حتما بخوانید: اخذ ویزای تحصیلی کانادا
همان طور که در مقالات گذشته بیان شد، در کانادا شرایط تحصیل و اقتصادی به نحوی است که بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل خود به این کشور محبوب مهاجرت میکنند. کشور کانادا برای افراد محصل این شرایط را فراهم نموده تا همسر و فرزندان زیر 18 سال آنها بتوانند به همراه فرد محصل به این کشور سفر کنند. خانوادهی محصلین بدون هیچ دغدغه و نگرانی میتوانند در کانادا به کار و تحصیل بپردازند. ویزای تعلق گرفته به خانواده ی محصل ویزای همراه دانشجویی نام داشته که کشور کانادا آن را صادر مینماید.
همهی پدرها و مادرها در تلاش هستند تا فرزندانشان بتوانند در بهترین مدارس تحصیلات خود را ادامه دهند. کشور کانادا شرایطی را برای این خانوادههای دغدغهمند ایجاد کرده تا بتوانند فرزندان بین 5 تا 18 سال خود را برای ادامه تحصیل با ویزای دانشآموزی به این کشور بفرستد. خانوادههای این دانشآموزان میتوانند با دریافت ویزای
همراه دانشآموزی فرزندان خود را در کشور کانادا همراهی کنند.
در صورتی که فرد متقاضی در کشور کانادا در حال ادامه تحصیل است، همراهان او میتوانند با دریافت ویزای همراه کانادا در این کشور تا پایان تحصیلات فرد دانشجو اقامت داشته باشند. همراهان میتوانند از دو روش زیر برای گرفتن ویزای همراهی کانادا اقدام نمایند.
ویزای TRV یا ویزای توریستی از جمله ویزاهای بوده که خانوادهب فرد دانشجو یا دانشآموز محصل در کانادا میتوانند با دریافت آن به مدت 6 ماه در کانادا اقامت داشته باشند. همچنین در صورتی که یکی از والدین ویزای تحصیل یا کار را دارا باشد، فرزندان آنها نیز میتوانند بدون نیاز به ارائه نامه قبولی و به آسانی ویزای تحصیل دریافت نمایند.
در صورتی فرد متقاضی در دانشگاهها یا مدارس کشور کانادا در حال تحصیل باشد، همراهان او میتوانند بدون نیاز به دریافت مجوز و تنها با ارائه ویزای کار به شکل تمام وقت در کشور کانادا به تحصیل یا کار مشغول شوند. این افراد میتوانند همزمان با دریافت ویزای تحصیل همسر خود، برای اخذ ویزای اجازه کار یا تحصیل اقدام نمایند.
حتما بخوانید: ویزای کار کانادا؛ مهاجرت به کانادا از طریق ویزا کار
برای اخذ ویزای همراهی کانادا برای والدین دانشجویان و دانشآموزان محصل در این کشور، آنها میتوانند از طریق زیر اقدام نمایند.
1.در روش اول ابتدا دانشجو پس از دریافت ویزای تحصیلی خود برای اخذ ویزای همراهی برای خانواده خود اقدام نماید.
2.در روش دوم باید دانشجو و تمامی اعضای تحت تکلف او برای اخذ ویزا به سفارت درخواست دهند.
در برخی موارد ممکن است درخواست همراه برای دریافت ویزای همراهی کانادا رد شود. دلایل این ریجکت شدن میتواند به شرح زیر باشد.
یکی از مهمترین مورادی که سبب افزایش احتمال پذیرش درخواست برای دریافت ویزای همراهی میشود، نشان دادن علاقه ی زیاد فرد برای بازگشت به کشور مبدأ است. کشور کانادا با این دغدغه مواجه بوده که افراد همراه پس از پایان دوره اقامت خود از بازگشت به کشور مبدأ امتناع کرده و مشکلات قانونی و کیفری مختلفی را ایجاد کنند. بدین ترتیب ارائه مدارک وابستگی و علاقه به کشور خود میتواند پروسه دریافت ویزا را کاهش دهد. در صورت رد درخواست میتوان با رفع ایرادات موجود درخواست دیگری را ثبت نمود.
زمان لازم جهت صدور ویزای همراه، همان مدت زمانی است که اداره مهاجرت به بررسی پرونده متقاضیان اختصاص میدهد. این پروسه، از هنگام ارسال درخواست متقاضیان تا تصمیم نهایی اداره مهاجرت، طول میکشد. توجه داشته باشید که برای دریافت ویزا همراه کانادا، زمان مشخصی تعیین نشده است و این زمان بسته به شرایط و مدارک متقاضیان متغیر است. بهطور کلی مدت زمان لازم برای طی کردن این پروسه، ۱۲ ماه است. در این زمان شما میتوانید با مراجعه به لینک مربوط به این بخش، از جزئیات پرونده خود، مطلع شوید.
یکی از متداولترین سوالاتی که در هنگام اخذ ویزای همراه کانادا پرسیده میشود این است که ویزای همراه، به چه افرادی تعلق میگیرد؟ آیا تمامی متقاضیان، امکان دریافت ویزای همراه را دارند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که تعداد افرادی که مشمول ویزای همراه کانادا میشوند، بسیار محدود هستند؛ چراکه برای دریافت این نوع ویزا باید شرایط ویژهای داشت و اصول مشخصی را رعایت کرد. به عنوان مثال اگر شخصی دارای ویزای توریستی باشد، امکان دریافت ویزای همراه را ندارد و نمیتواند از طریق ویزای توریستی خانوادهاش را با خود همسفر کند. بهطور کلی یکی از مهمترین شروط دریافت این نوع ویزا، این است که مدت زمان اقامت متقاضی اصلی، بیش از شش یا نه ماه باشد؛ در این صورت او می تواند برای خانوادۀ خود ویزای همراه بگیرد.
برای تمدید ویزای همراه، بهتر است ۳ ماه قبل از فرارسیدن تاریخ انقضای ویزای خود، اقدام نمایید. با این کار همراهان شما بدون هیچ دغدغه و مشکلی میتوانند به تحصیل یا کار در کانادا ادامه دهند. اقدام زودهنگام باعث میشود تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، خطری شرایط مهاجرتی همراهان شما را تهدید نکند. توجه داشته باشید که طبق قوانین اداره مهاجرت کانادا، متقاضیان تا روزی میتوانند به فعالیت خود در کانادا ادامه دهند که مجاز به ماندن در کانادا هستند؛ چنانچه پیش از این تاریخ تعیین شده، برای تمدید ویزای همراه خود اقدام کنید، میتوانید در کنار همراهان خود، به حضور در این کشور ادامه دهید. در امور تحصیلی، فرد با تمدید ثبتنام فرزندان خود، مجوز تحصیل و ویزای همراه را تمدید میکند.
توجه داشته باشید که ارائه این مدارک میتواند بسته به شرایط افراد متفاوت باشد.
در برخی موارد عدم اطلاع کافی از شرایط و قوانین مهاجرت میتواند شانس افراد برای همراهی اعضای خانواده خود در کشور کانادا را از بین ببرد. بدین ترتیب پیشنهاد میشود قبل از هرگونه اقدام و صرف هزینههای زیاد از افراد متخصص و باتجربه در این زمینه مشورت بگیرید. برای انجام این مهم میتوانید از طریق پلهای ارتباطی قرار گرفته در پایین صفحه وب ویزا پلنر برای ارتباط با واحد کارشناسان اقدام نمایید.